Bygg Talent Network

Hva er et talentnettverk?

Definisjon, fordeler og hvordan du effektivt kan bruke et talentnettverk.

Talentnettverk øker i popularitet som en sosial rekrutteringsmetode der arbeidsgivere kan holde kontakten med potensielle kandidater, tiltrekke topptalenter og fylle ledige stillinger raskt

Definisjon av et talentnettverk:

Et talentnettverk er en automatisert plattform der interesserte potensielle kandidater kan laste opp informasjonen sin og holde seg informert om nye jobbmuligheter. For arbeidsgivere er et talentnettverk en leadgenereringsstrategi for å rekruttere nye medarbeidere.

Et talentnettverk lar interesserte kandidater motta kommunikasjon fra selskapet angående jobbmuligheter, arrangementer, prosjekter og annen karriererelatert informasjon uten å faktisk søke på en stilling i selskapet.

Hvordan fungerer et talentnettverk?

På en bedrifts karriereside kan bedriften tilby interesserte kandidater muligheten til å bli med i et talentnettverk. Disse kandidatene kan deretter laste opp navn, kontaktinformasjon, arbeidshistorikk og annen informasjon til selskapets database.

Når kandidatene er i talentnettverket kan de segmenteres og personaliseres, og målrettede e-postkampanjer med jobbmuligheter kan sendes til de ulike segmentene. Disse segmentene kan opprettes og administreres ved å bruke rekrutteringsprogramvare eller CRM-programvare (Candidate Relationship Management).

Søknadsskjemaer for å melde seg inn i talentnettverk bør holdes enkle. Selv om noen arbeidsgivere kan ta kontaktinformasjon fra jobbsøknader og automatisk legge kandidatene til talentnettverkene deres, bør det være helt valgfritt for kandidatene å melde seg på. Dette vil forhindre negative opplevelser fra kandidater som kan føle at de blir spammet med innhold de ikke har bedt om.

Hvordan arbeidsgivere effektivt kan bruke et talentnettverk:

 • Hvis en kandidat søkte på en stilling i din bedrift og ikke ble valgt for den aktuelle stillingen, men du likevel fant han/hun imponerende, be dem om å bli med i talentnettverket ditt slik at du kan kontakte dem når en mer passende stilling blir ledig.
 • Inkluder et registreringsalternativ for talentnettverk på karrieresiden din, slik at kandidater fortsatt enkelt kan bli med i nettverket ditt selv om de ikke kunne finne en passende jobbåpning.
 • Ikke send bare ledige stillinger til kandidater i ditt talentnettverk. Engasjer heller kandidater med målrettet og personlig innhold på ukentlig eller månedlig basis for å dele relevante oppdateringer, bransjenyheter, ansettelsestips og firmaarrangementer.
 • Bygg positive relasjoner med kandidatene i ditt talentnettverk ved å sette av tid til å kontakte dem og ved å svare så raskt som mulig når de kontakter deg.
 • Se gjennom profilene til talentnettverket ditt med jevne mellomrom for å se etter mulige matcher til ledige stillinger. Kontakt disse kandidatene personlig og oppfordre dem til å søke. Bare sørg for å varsle dem om at du ikke tilbyr dem jobben direkte, og at andre også vil søke.

Fordeler med et talentnettverk for arbeidsgivere:

 • Karrieresidens avkastning på investeringen vil bli forbedret ved å tiltrekke flere kandidater, selv når du ikke har noen ledige stillinger.
 • Din bedrifts Employer Brand kampanje og kandidatopplevelsen vil bli forbedret ved å gi kandidater et annet alternativ for å vise interesse for din bedrift når det ikke er ledige stillinger.
 • Du vil ha en pool av interesserte, kvalifiserte kandidater som er ivrige etter å søke nye muligheter.
 • Du vil motta verdifull informasjon om kvalifiserte kandidater som er interessert i din bedrift, som du deretter kan bruke til å finjustere ansettelsesprosessen.
 • Du vil kunne pleie kvalifiserte kandidater gjennom personlig og målrettet kommunikasjon.
 • Du kan bruke tilpassede datafelt for å samle informasjon om kandidatenes interesser og ferdigheter som du kan bruke til å styrke kandidatprofilene dine.

Fordeler med et talentnettverk for ansatte:

 • De vil alltid være den første som får vite når et selskap du vil jobbe for har en ledig stilling.
 • De vil motta automatiske varsler om ledige jobbmuligheter slik at du vil bruke mindre tid på jobbsøking.
 • De vil kunne bygge et profesjonelt nettverk ved å bli med på nettverksarrangementer, jobbmesser og andre arrangementer som annonseres gjennom talentnettverket.
 • De vil etablere deg som en engasjert, interessert kandidat når du blir med i et selskaps talentnettverk, som vil hjelpe deg til å skille deg ut fra andre søkere.
 • Å motta informasjon om selskapet vil hjelpe deg med å forberede deg til intervjuspørsmål som “hva vet du om selskapet vårt?”
 • Teknologien som brukes av talentnettverk vil matche tilgjengelige muligheter med dine ferdigheter og erfaringer, og hjelpe deg med å finne nye karrierer og muligheter du kanskje ikke har tenkt på.
 • Du får en følelse av bedriftskulturen og vil være i stand til å avgjøre om bedriften vil passe for deg.

Sammendrag:

Hvis planlagt og utført riktig, kan et kandidat pleieprogram danne ryggraden i en fantastisk kandidatopplevelse. Denne pleien er der de beste interaksjonene med ditt employer brand skjer, via berøringspunktene mellom teamet ditt og individuelle kandidater. Siden disse kandidatene kan finne veien til ditt employer brand via en hvilken som helst av flere kanaler eller plattformer, er det viktig å markedsføre det konsekvent på tvers av din online tilstedeværelse.

Det er mange fordeler med aktive talentnettverk. Ofte har potensielle jobbkandidater interesse for en bestemt arbeidsgiver, men det er ikke en passende stilling ledig for øyeblikket. Ved å pleie et aktivt talentnettverk kan disse menneskene bli med i talentpoolen din og holde seg oppdatert med hendelser i selskapet og nye jobbmuligheter. Talentnettverk er også en fin måte å øke ditt employer brands bevissthet, ved å presentere selskapets EVP kan du samtidig forbedre kandidatopplevelsen.

Å bygge, vokse og pleie et nettverk av høykvalitets kandidater til et aktivt talentnettverk kan betydelig redusere tid og kostnadene med å ansette. I stedet for å starte hvert søk fra bunnen av med nye stillingsbeskrivelser, legge ut på stillingssider og analysere hundrevis av potensielle søkere på disse nettstedene, kan du først nå ut til nettverket ditt. På denne måten kan du oppdage at du allerede har de perfekte kandidatene tilgjengelig, og reduserer behovet for å søke utenfor dette eksisterende nettverket for å fylle stillingen.

nb_NONorwegian