Employer Brandings hellige gral: Kandidater

Vi har gjennom kurset snakket om Employer Branding, markedsføring, sosiale medier og brand ol, til hvilken grunn? Det er Employer Brandings hellige gral: Kandidater.

Vi skal nå bli mer kjent med hvem de er .

Employer Branding sin kjerne er å tiltrekke seg kandidater og nye talenter. Dette er fordi et selskap ønsker vekst eller helt enkelt – drift, og da trenger de nye ansatte.

I dagens marked i vesten og i Norge er det slik at vi sitter i en situasjon hvor vi har behov for mye kompetanse og know how hos ansatte fordi vi er høyteknologiske samfunn. Det var for ikke så mange 10 år siden at man bare kunne ha godt pågangsmot og troppe opp hos en arbeidsgiver og få jobb.

Slik er det ikke lenger. Dette er fordi selskapet har kompliserte systemer og software, og at selskapets kunder krever dokumentasjon på kompetanse for å drive butikke med de.

Så det er “nesten” slik at man ikke får jobb lenger uten en Bachelor?! Eller?

Det er også slik at vi har et problem med for lav fødselsrate , som gjør at når barna vokser opp og de skal velge skole og nisje, så er det for lite folk pr nisje. Og oppå der, så vil vi om kort tid oppleve at det store etterkrigstidsbarna kullet, skal gå av med pensjon. Denne kombinasjonen gjør at alle bedrifter i vesten og i Norge, “skriker” etter arbeidskraft, og kampen om kandidatene blir knallhard.

Dette er derfor vi driver med Employer Branding!

La oss da se litt på hvem disse kandidaten er og hvor, hvordan man kan best mulig forstå de.

nb_NONorwegian